הרבה אנשים שואלים אותי: איך לבשל? בתור נטורופתית אני נותנת הרבה מתכונים, אבל משהו במהות של הדבר, ובאופן היצירה תמיד חסר.
ישבתי וחשבתי מהם המצרכים הסמויים מן העין, שנותנים את האופי של התבשיל, וזה מה שיצא:

המצרכים:
זמן פנוי מבחירה
שמחת חיים
חדוות יצירה
וגם: ירקות, דגנים וקטניות. תבלינים בשביל הרגש, וכמה סירים

המקום:
המטבח שלך
אז מה בעצם יש לנו פה?
רצון להיות בריאים יותר?
המודעות לכך, שאני הגורם לבריאות שלי?
או ההבנה שאחת הדרכים הבסיסיות להגיע ליעד היא דרך מערכת העיכול?
כן, נכון, כל התשובות נכונות.
אממה, צריך לבשל. אני, לעצמי ולמשפחתי.
וגם שיצא טעים

איך עושים את זה?

זו ממש לא הזמנה לסדנת בישול, אלא פוסט כזה שיעורר בכם את הרצון לעשות זאת בעצמכם.
גם אני לא ידעתי לבשל. התחלתי בנסיונות. קראתי מתכונים, ביקשתי מאמא מתכונים, ובעיקר לא הצליח לי.
כשלונות רבים, שמצאו את דרכם אל האשפה, מצאו שרכים להשתפר עד שהגיע אותו מתכון מנצח ומוצלח. שיחזור תמיד לפאר את הארוחה הנבחרת

התמדתי יותר במה שעבד לי.
במה שהיה טעים, ובמה שהצליח.
ככל שעושים את זה יותר פעמים, זה נהיה הרגל וכבר אין את גורם הזמן שיפריע.
והכי חשוב הוא הדבר שאיתו פתחתי: חדוות יצירה, זמן פנוי, ושמחה ואהבה לדבר.
כשמבשלים ללא תבלין האהבה, האוכל יוצא תפל.
אז לי יש את יום חמישי שמוקדש לזה.
אני יוצאת לקניות, חוזרת עם סלים מלאים בצבעים, ריחות וצורות.
כשאני חוזרת, אני מוציאה את כל הישן מהמקרר, בוררת ועם המיטב משתמשת:
כל ה"שאריות" יכנסו למרק ירקות או לתבשיל עם אורז למשל.
הירקות הטריים יהפכו לסלט עסיסי ומזמין.
בינתיים אני משרה קטניות, שתהינה מוכנות למחר, יום שישי, עונג שבת. לא בא לבשל.
או מרק קטניות, או תבשיל. או ממרח…..
הבייבי שלי הם הממרחים הביתיים: חומוס, טחינה, ממרח מקשיו, פסטו כוסברה, ממרח מקישואים.
באמת שכולם יוצאים טעימים.
הכי כייף לי, שכולם אוהבים את הדברים.
כי אם לא עושים מאהבה, לא עושים בכלל.

מתכון לדוגמא מבית היוצר שלי

ממרח קשיו:

משרים ללילה כוס קשיו במים
בבוקר מסננים את המים, וטוחנים את הקשיו עם מעט מים.
מוסיפים לפי הצורך למרקם ממרחי.
מוסיפים מיץ מחצי לימון, מלח ומעט פפריקה
כמובן שניתן להוסיף תבלינים לפי הכייף
בתאבון

ravid1

שמי רביד אושמי, אני נשואה למיכאל ואמא ליהונתן.
בדרכ אנחנו בריאים. ככה זה אצלנו. במהות.
במקצועי אני נטורופתית ומורה ליוגה מזה 20 שנה.
​במסגרת כלי העבודה שלי בקליניקה, הרפלקסולוגיה היא כלי מרכזי וחשוב.
​אני מאמינה במגע מרפא. אני מאמינה בכוונה של ריפוי, אני יודעת שכשאמא מטפלת בילד שלה, הריפוי עוצמתי אף יותר.
מטפלת במבוגרים, בבעיות שונות, אני מטפלת בנשים בהריון וגם בילדים.
תזונה, צמחי מרפא, תוספי מזון, מכשיר תדרים, שינוי הרגלי חיים - כל אלה ועוד נמצאיםבארגז הכלים שלי.