הרשמה
סיסמתך תשלח אליך בדואר אלקטרוני

נסענו לאמסטרדם בן זוגי היקר ניר ואני.

שקט בחופש

אין ילדים, אין כל דקה "אמא".. חופש!
השקט שקיבל אותנו בעיר העמוסה הימם אותי, מסות של אנשים ברחובות, מליונים של אופניים נוסעים מכל עבר ולכל עבר, רכבות חשמליות אוטובוסים, מוניות ומכוניות פרטיות. והמון מהם. והרחובות שקטים.
הרגשתי מן ריחוף כזה, שיכרות באוויר, ראיתי איך אני הולכת ברחובות ומחייכת לעצמי כאילו משהו מצחיק אותי.

וכמו בכל מקום אני תמיד חושבת מה יהיה לי לאכול? איך תיראה ארוחת הבוקר? ומה אוכל בצהריים?

אני צמחונית וארוחת הצהריים היא הארוחה העיקרית שלי. שאלתי את עצמי כמה מסעדות מגישות מנות מספקות לצמחוניים שצריכים לקבל את מנת החלבון שלהם ולא מבשר? כמו שאני נוהגת לעשות בחופשות: קודם כל נהנית ואוכלת מה שהכי טוב לי ממה שיש למקום להציע ואח"כ חזרה לשגרה, לאיזון.

צרבת ושומן ועוד קצת שומן – זה מה שיש בהולנד

אז אכלנו צ'יפס עם מיונז כיאה להולנדים (תהרגו אותי, אין לי מושג איך המאכל הזה הגיע אליהם אבל בנינו זה טעים!) וגבינות. כמה גבינות יש להם זה לא להאמין, חנויות רק של גבינות מכל הגדלים וכל הצבעים (והריחות, שלא נדע) ומכל מיני אחוזי שומן וההולנדים ידועים בגבינות שלהם ובחמאה ההולנדית.

כשראיתי את זה כל מה שחשבתי עליו חוץ מצרבת זה שומן, שומן ועוד קצת שומן. הסברתי לעצמי שהולנד מדינה קרה והם צריכים להתחמם איכשהו. ההולנדים ברובם גבוהים ורזים כך שלא נראה שיש שם בעיית השמנה אולי בגלל שהם כל הזמן רוכבים על אופניים, לכל מקום ובכל שעה. גם באמצע הלילה הם רוכבים על אופניים כאילו אין מחר. מה אי אפשר לחכות לבוקר שהשמש תזרח כדי לדווש לאיזה מקום? לאן הם רוכבים כל הזמן?

נראה שההולנדים חיים מצוין עם כל אחוזי השומן האלה בגבינות ובחמאה אני בכל מקרה לא מאמצת כמויות גבינה וחמאה כאלו לתזונה שלי, מה השתגעתי?

היה חסר לי מזון ביתי שמבושל באהבה

התזונה שלי ביום יום כוללת המון ירקות מבושלים וקטניות, בצהריים אני אוכלת את הארוחה העיקרית למשל אורז עם עדשים ותבשיל ירקות, יאמי. מגוונת את האוכל שלי בכל דרך שהיא, אם זה בדרך בישול או בירקות שונים ותבלינים שונים שנותנים לאוכל אופי שונה, יש תיבול שתמיד מחזיר אותי להודו במיוחד אם השתמשתי בכורכום וקארי. בהולנד פחות מגישים מנות כאלו וזה קצת היה לי חסר, מזון ביתי כזה שמבושל עם המון אהבה כמו שאני מכירה מהבית.

אמא שלי היקרה, תבורכנה ידיה, תמיד בישלה לי מזון טרי וחם כל יום. אף פעם לא הייתי איזה בשלנית וזה בלשון המעטה (כי כשאמא מבשלת כל כך טעים למה להרוס לה?). עם השנים למדתי לבשל והיום אני מבשלת בבית שלי לעצמי ולילדי כי אין כמו אוכל של בית. כשהבת שלי נויה חוזרת מבית הספר באחת הדבר הראשון שהיא עושה כשהיא נכנסת הביתה זה מריחה מה התבשל היום במטבח.

אז מה אוכלת צמחונית באמסטרדם?

אכלתי מה שהיה. מזל שהיו שם מסעדות ויאטנמיות שמגישות מרק ירקות עשיר וטעים עם נודלס שמספיק לשני אנשים. להפתעתי המון מסעדות שם מאוד בעניין של אוכל טבעוני ואורגני. מה שעוד אהבתי שם זה שבכל המסעדות של ההמבורגרים מגישים גם מנות לצמחונים/טבעונים אז נחשו מה? לקחתי את ניר למקום כזה שמגיש רק המבורגרים, ניר הסתכל עלי במבט של "השתגעת?" אמרתי לו אל תדאג אסתדר.

הזמנתי לי המבורגר צמחוני/טבעוני שעשוי מחומוס סטייל פלאפל עם מלא עלים ירוקים ומלא ירקות מעל (ויתרתי על הלחמנייה שאמנם גם הייתה כאילו "בריאה" אבל מי צריך את זה?!) וסלט ירקות קטן בצד, מושלם. עם מנות כאלה בחו"ל אני סוג של מסודרת כשאין משהו אחר קצת יותר ביתי.

מסקנה: כמעט בכל מקום ניתן למצוא אוכל בריא מזין וגם טעים. לפני שמגיעים למקום כלשהו לעשות חיפוש על מסעדות, לקבל המלצות אם מחברים או מגולשים להעלות את הכתובת בגוגל מפות ולצאת לדרך.

הכיף כייף!
תודה לך אמסטרדם, שקיבלת אותנו עם שמיים כחולים ושמש זורחת, שהארת את עינינו והראית לנו את יופיוך.
בהחלט נשארתי עם טעם של עוד…

14446044_10154582518029204_6938419834930731431_n

 

רוני רביד

מטפלת מוסמכת באיורוודה. אוכל להתאים לכם את התזונה והפעילות המתאימים לכם ביותר מתוך הבנה, כך תוכלו בעתיד לדעת מה יעשה לכם טוב וממה כדאי לכם להימנע.